preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik
Državna matura
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
e-Škole

više

Priloženi dokumenti:
E-SKOLE 01-12.pdf

CSUED
E-Dnevnik
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?
Office 365

eLektire

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 7. 2011.

Ukupno: 401067
Ovaj mjesec: 2099
Ovaj tjedan: 953
Danas: 2
Creative Commons licence
Obavijesti

W16 "#kurtrocks at OneNote and GeoGebra"

Poštovani nastavnici/e, 

Molimo Vas da se prijavite na webinar W16 "#kurtrocks at OneNote and GeoGebra" koji će biti održan 31. listopada 2017. godine s početkom u 14 sati.

Molimo Vas da se za webinar unaprijed prijavite kroz CSUED, a da se na sam dan praćenja webinara spojite preko poveznice https://connect.carnet.hr/e-skole/ .

Webinaru se obavezno pristupa putem vlastitog AAI@EduHr korisničkog računa.

Također, molimo Vas da pristupite webinarima petnaestak minuta prije samoga početka kako bi webinar počeo na vrijeme te kako bi ga svi bili u mogućnosti pratiti.

Srdačan pozdrav.

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 27. 10. 2017. 14:00

R12 Korištenje opreme za održavanje nastave u interaktivnoj učionici i sustava za upravljanje nastavom

 

Poštovani nastavnici/ce,

dostupan je termin za prijavu na edukaciju "R12 Korištenje opreme za održavanje nastave u interaktivnoj učionici i sustava za upravljanje nastavom" koja će se održati u našoj školi u subotu 25. studenog 2017. godine od 9 do 15 sati. Sudionici će se upoznati s mogućnostima uporabe opreme za nastavu (pametni zaslon, tablet-računala, Classroom Management System - CMS).

 

Molimo Vas da se za webinar unaprijed prijavite kroz CSUED.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 27. 10. 2017. 11:48

RW2 [Uživo] Regionalni webinar "Primjena digitalne tehnologije u nastavi biologije i prirode u osnovnoj školi" (2/4)

 

"Drugi regionalni webinar održat će se 31.05.2017. u 13 sati uživo iz OŠ Domovinske zahvalnosti u Kninu.

Tijekom izlaganja bit će prikazan način korištenja različitih alata i aplikacija u nastavi prirode u 5. i 6. razredu te biologije u 7. i 8. razredu. 
Vidjet ćemo kako se jednostavno može prikazati stanica u tri dimenzije i naučiti o ulogama organela u stanici.Za učenje o anatomiji ljudskog tijela postoje brojni alati i aplikacije koje prikazuju organske sustave u tri dimenzije, a zatim će biti prikazano kako se može mikroskopirati bez pravog mikroskopa uz pomoć pametnog telefona ili tableta.
Također će biti prikazane mogućnosti korištenja i izrade zajedničkih digitalnih materijala iz biologije i prirode, a na kraju će biti riječi o alatima pomoću kojih možemo pratiti postignuća učenika i vrednovati njihov rad."

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 14. 5. 2017. 20:51

M1 Inovativni nastavnici: primjena obrazovnih trendova i digitalnih alata

 

 

Započeo je upis na masovni online tečaj Inovativni nastavnici: primjena obrazovnih trendova i digitalnih alata o okviru projekta „e-Škole: Uspostava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“. 

Cilj ovoga tečaja je polaznike naučiti primijeniti odabrane suvremene nastavne metode i tehnologije, a fokusiran je na istraživačku, problemsku i projektnu nastavu te tzv. igrifikaciju kako bi nastavni sat bio usmjereniji na učenika. Polaznici će imati priliku naučiti se koristiti nizom digitalnih alata, portala i simulacija. Upoznati će se s konceptom e-Škole scenarija poučavanja i njihovom primjenom u nastavi. 

Tečaj počinje 01. ožujka 2017. godine i trajat će do 12. travnja 2017. godine. Upisi na tečaj mogući su do 07. ožujka 2017. godine.

Ovaj tečaj održat će se dva puta:

  • 1. ožujka – 12. travnja 2017.
  • 14. travnja – 25. svibnja 2017.

Namijenjen je sudionicima projekta e-Škole, ali će biti otvoren i svim zainteresiranim polaznicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 27. 2. 2017. 07:45

M2 Moodle dizajner

 

 

"Tečaj na jednostavan i intuitivan način kroz video zapise i druge sadržaje prikazuje korištenje najznačajnijih Moodle alata koji se mogu primijeniti pri izradi digitalnog okruženja za učenje i poučavanje. Kroz komunikacijske i suradničke alate polaznici tijekom tečaja surađuju i izmjenjuju iskustva s drugim polaznicima, a za detaljne upute, objašnjenja i pitanja se u svakom trenu mogu obratiti mentoru koji ih vodi kroz tečaj.

U tečaju je implementiran sustav vrednovanja znanja putem Moodle digitalne značke. Ukoliko prema definiranim kriterijima izrade osnovni tečaj pomoću Moodle-a te uspješno završe ostale predviđene aktivnosti, polaznici dobivaju značku Moodle dizajner. Značka je dokaz da je polaznik online tečaja završio zadane aktivnosti i ostvario planirane ishode učenja.

Tečaj počinje u srijedu, 1. veljače 2017. godine i trajat će do 14. ožujka 2017. godine. Prijave su u tijeku, a bit će otvorene tjedan dana nakon službenog početka tečaja, odnosno do 7. veljače 2017. godine."

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 25. 1. 2017. 21:16

R24 Korištenje alata za izradu digitalnih obrazovnih sadržaja

 

 

"Polaznici će upoznati osnovne funkcije alata za izradu digitalnih obrazovnih sadržaja – CARNetov sustav Libar - te će biti osposobljeni za izradu digitalnih materijala u svojem području. Kroz praktičan dio ove radionice, koristeći ovaj alat, polaznici će izraditi digitalni obrazovni sadržaj manjeg opsega."

Radionica će se održati 18. ožujka 2017. godine od 9-14 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 5. 1. 2017. 20:04

R23 Videokonferencije u nastavi

 

 

"Polaznici će se upoznati s osnovnim principima i primjerima korištenja videokonferencija u nastavi kao jedne od metoda koja potiče učenje kroz suradnju. Polaznici će vidjeti različite načine uključivanja videokonferencija u nastavni proces te ostvarivanja planiranih ishoda učenja. Sudionici će isprobati i usporediti mogućnosti nekih od najčešćih videokonferencijskih programa (BigBlueButton, Adobe Connect, Skype For Business)  te kroz primjere dobre prakse otkriti mogućnosti primjene u nastavi."

Radionica će se održati 17. ožujka 2017. godine od 15-18 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 5. 1. 2017. 19:59

W1 Sigurnost na Internetu

 

 

"Tijekom webinara ćemo informirati polaznike o potencijalnim opasnostima  koje su moguće prilikom uporabe interneta, posebice kada je riječ o učenicima. Ujedno će saznati na koji način se navedeni rizici mogu smanjiti, odnosno koji su savjeti za sigurnije korištenje interneta te na što sve u online nastavi treba obratiti pažnju i kome se obratiti ako se dogodi povreda sigurnosti. Webinar će biti realiziran u obliku interaktivne radionice uz korištenje različitih online alata za komunikaciju i suradnju. Od sudionika se očekuje aktivna participacija kroz zajedničko gledanje multimedijskih materijala, otvorenu diskusiju korištenjem online alata za raspravu te suradnički rad na dijeljenoj zajedničkoj ploči." 

Webinar će se održati 15. ožujka 2017. godine u 14 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 5. 1. 2017. 19:55

R22 Office 365

 

 

"Polaznici će se upoznati s platformom koja omogućuje uporabu nekih od najkorištenijih Microsoftovih alata za suradnički rad i komunikaciju u online okruženju. Alati koje ova radionica obuhvaća su  Exchange Online, za pristup elektroničkoj pošti, kalendaru i kontaktima i SharePoint Online, za suradnju i dijeljenje informacija. Posebna će pažnja biti usmjerena na uporabu Office Web Apps koje objedinjuju najosnovnije programe iz paketa Office koji su dostupni za korištenje kroz internetski preglednik te omogućuju dijeljenje i suradnički rad na dokumentima. Sudionici će aktivno surađivati u online okruženjima programa Yammer, OneNote i Sway te dijeliti dokumente na OneDriveu." 

Radionica će se održati u dva termina: 10. veljače 2017. godine od 15-20 sati i 11. veljače 2017. godine od 9-14 sati, odaberite termin koji vam više odgovara.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 5. 1. 2017. 19:32

W2 Intelektualno vlasništvo na Internetu

 

 

"Polaznike ćemo informirati o intelektualnom vlasništvu u kontekstu uporabe raspoloživih materijala i objave digitalnih nastavnih materijala na internetu. Polaznicima će se predstaviti inicijativa Creative Commons, od razloga za uvođenje takvih licenci, preko korištenja raznih objekata koje su CC licencirane, do primjene istih licenci prilikom objave vlastitih digitalnih autorskih uradaka na internetu."  

Webinar će se održati u dva termina: 15. prosinca 2017. godine u 13 sati i 15. veljače 2017. godine u 13 sati, odaberite termin koji vam više odgovara.

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 28. 11. 2016. 22:18

W12 Problemska nastava fizike s konkretnim primjerima iz prakse

 

 

“Problemska nastava fizike s konkretnim primjerima iz prakse naziv je drugog webinara iz okvira aktivnosti zajednice praktičara kojeg će u petak, 25.11. 2016. godine s početkom u 14:00 sati.

Kroz webinar predavačica će nam predstaviti nekoliko aktivnosti razvijenih u međunarodnim projektima koje uspješno integrira u kurikulum fizike: Pollution! Find a STEM solution! i Full STEAM Ahead te nacionalnim projektima iz fizike i STEM područja Zvučno onečišćenje i Moj COOL Laboratorij navodeći alate te prijedloge njihove primjene."

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 21. 11. 2016. 22:17

R21 E-učitelj - suvremena nastava uz pomoć tehnologije

 

 

"Polaznici će, usvajajući teoretska znanja o e-učenju, paralelno osmišljavati vlastiti obrazovni sadržaj koji će provoditi putem e-učenja radeći u manjim skupinama te će se  isti nadograđivati u skladu s napretkom teoretskih znanja. Kroz praktičan rad na ovoj radionici polaznici će se upoznati s online servisom za pohranu podataka u oblaku - Google Diskom te svladati rad u sljedećim alatima: Google Docs - za dijeljenje dokumenata i suradnju, Bubbl.us - za izradu konceptualnih mapa te Moovly - za samostalnu izradu animiranih videa."

Pogledajte Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 18. 11. 2016. 22:09

Započinju edukacije u sklopu pilot projekta "e-Škole"

 

Započinju edukacije u sklopu pilot projekta "e-Škole"!

            Prva radionica je u četvrtak, 17. studenog 2016. godine. 

Molim vas što prije obavite registraciju, a potom i prvu prijavu na stranici:

Centralni Sustav za Upravljanje Edukacijskim Događajima (CSUED)

Da biste to uspješno uradili, potrebno je da najprije kreirate korisnički račun na

office 365

Detaljne upute ste dobili putem maila.

Pod Opširnije možete pročitati informacije o radionici.

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 2. 11. 2016. 22:03

W11 Iskustva iz Finske - Osnaživanje učenika za održivu budućnost kroz smisleno učenje

 

 

"Na webinaru će biti riječi o kurikularnoj reformi u Finskoj, analizi provedbe te reforme iz perspektive učitelja, ravnatelja i koordinatora. Tiina će govoriti o izazovima koje donosi promjena školske kulture i pedagoška uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije te kako učitelji i škole na njih odgovaraju. Tiina Sarisalmi dugi niz godina radi na podizanju digitalnih kompetencija učitelja kroz razne međunarodne projekte pa će nam prenijeti i konkretne primjere iz svoje prakse."

 

  :: opširnije :: 


objavio: Karmela Šegvić  datum: 1. 11. 2016. 22:01
 


TražilicaSIMPOZIJ KAMENA

Klesarska škola organizira tradicionalni

XXIII Simpozij kamena od 17-18. svibnja 2019. 

SPONZORI
 

 


UČENIČKI RADOVI


Projekti i partneri

Iz medija...

Hvala svim učenicima!

Pogledajte video...smiley


ŠKOLSKA RADIONA

Aktualni dokumenti
Lista linkova je prazna

Oglasna ploča

Simpozij kamenarstva

UČENIČKI LINKOVI
Lista linkova je prazna

ANKETA
Smatrate li potrebnim i korisnim uvođenje montaže (ugradnje) kamena u sklopu praktične nastave?
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak


ZA NASTAVNIKE
Lista linkova je prazna

Arhiva dokumenata

Anketa
Gdje nakon srednje škole?preskoči na navigaciju