preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik
Državna matura
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
e-Škole

više

Priloženi dokumenti:
E-SKOLE 01-12.pdf

CSUED
E-Dnevnik
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?
Office 365

eLektire

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 7. 2011.

Ukupno: 401067
Ovaj mjesec: 2099
Ovaj tjedan: 953
Danas: 2
 

Learning to develop skills in stonecutting (acronym project EARN)

Projekt EARN pokrenut je s namjerom  i ciljem poboljšanja strukovnog obrazovanja i provođenja učeničke prakse i naukovanja u klesarstvu.

Vodeći partner je Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola.

Partneri na projektu su, osim Klesarske škole iz Pučišća, Šolski center S. Kosovela Sežana, Associzione C.F.P. Cnos-Fap San Zeno Verona, OOZ Sežana, SDGZ-URES Trst iCEDRA Split.

The First study visit (5- daily training ) održan je u školi Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana od 7. do 11. ožujka 2016.Partneri su predstavili svoje organizacije, svije modele učenja i naukovanja te zakonske propise koji reguliraju obrazovanje u njihovim zemljama.

Posjetili smo Parlament u Ljubljani i kamenolom i pogone Marmora Hotavlje.

Drugi sastanak 20.5.2016. u trajanju od dana organizirala je CEDRA iz Splita.

Treći studijski posjet u trajanju od 5 dana organiziran je u Veroni za vrijeme održavanja sajma kamena od 26. do 30.9.2016.

Domaćin nam je Istituto Salesiano San Zeno, Verona. Oduševili su nas opremljenošću škole i uvjetima rada.

Posjetili smo Scuola del Marmo u Sant Ambrodgeu, park prirode Lessina, te naravno najveći sajam industrije kamena u Veroni.

U sklopu sajma održane su radionice projekta EARN kojima su bili nazočni dijelom i novinari, a također i posjetitelji sajma.

18.12.2017. održan je 4. transnacionalni projetni sastanak u Sežani pri Višjoj strokovnoj šoli, Šolski centar Srečka Kosovela

Ravnateljica škole Tamara Plastić prezentirala je uvođenje radnih mapa, nastalih u sklopu projekta, u praktičnu nastavu koja se odrađuje tijekom nastavne godine u radionici Klesarske škole.

Gosp. Michael Freer iz agencije CEDRA prezentirao je rad s učenicima na osnivanju učeničke zadruge Klesarske škole.

Svim prisutnima uručene su Potvrde o prisustvu na projektu te su dogovorene završne aktivnosti za finalizaciju rojekta i završne diseminacijske aktivnosti svakog od partnera.

 

 7. lipnja, 2018

završna konferencija projekta EARN

Cilj je projekta bio poboljšati strukovne kompetencije u klesarstvu. Tijekom projekta uspoređivani su strukovni obrazovni sadržaji i načini poučavanja u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji. Velike različitosti u ovim sustavima neosporno su predstavljali problem tijekom rada, ali u konačnici oni nadopunjuju jedni druge pa su onda i omogućili da poboljšanju kompetencija naših učenika pristupimo sagledavajući širi kontekst i potrebe tržišta i rada i klesarskih proizvoda i usluga.

Ovaj je projekt rezultirao i priručnikom za sve dionike u procesu obuke klesara: od učenika preko nastavnika do poslodavca. U priručniku se razmatra projektno učenje, ali i daju upute za ostvarivanjem što uspješnije i konkretnije komunikacije među dionicima. Jako smo ponosni na normative klesarskih proizvoda koje smo odradili, temeljene na uobičajenoj praksi i iskustvu naših meštara i projektnih partnera. Tijekom rada na projektu pojavila se i ideja o osnivanju učeničke zadruge Kapitel, a o čemu smo govorili u prijašnjim objavama. Zadruga s radom počinje iduće školske godine.

Događaju su prisustvovali dragi prijatelji i poslovni partneri Klesarske škole: od predstavnika Jadrankamena, preko djelatnika COM-ADRIA-e, Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Split, ravnateljica i ravnatelja bračkih osnovnih i srednjih škola do predstavnika obrtnika i poduzetnika na području kamenarstva. Posebno bismo među gostima ipak izdvojili našeg ravnatelja u mirovini, gospodina Tončija Vlahovića.

Učenici 2.a razreda, Jakov i Filip Marjanović, pod mentorstvom su nastavnika Denisa Nižetića održali poučnu prezentaciju o dnevniku rada, obaveznom dokumentu od ove školske godine, koji služi za praćenje svih učeničkih radova i za međupredmetno povezivanje strukovnih sadržaja. Temeljem svakog rada posebno, učenici trebaju odrediti njihovu cijenu, izraditi troškovnik i ponudu. Osim same izrade, moraju znati prezentirati i prodati svoj proizvod. Ravnateljica Tamara Plastić potom je govorila o ciljevima projekta i o budućim planovima Škole.

Konferencija je održana u prostoriji multifunkcionalne učionice Škole, a druženje se nastavilo na predivnoj terasi uz zvuke gitare našeg Slavena Štambuka, pogled na brodove u pučiškoj luci i smirujući zvuk predivne kamene fontane, djela ruku naših učenika.

Zahvaljujemo svima na podršci koju su pružili školi

fotografije možete pogledati na facebook stranici škole smiley

TražilicaSIMPOZIJ KAMENA

Klesarska škola organizira tradicionalni

XXIII Simpozij kamena od 17-18. svibnja 2019. 

SPONZORI
 

 


UČENIČKI RADOVI


Projekti i partneri

Iz medija...

Hvala svim učenicima!

Pogledajte video...smiley


ŠKOLSKA RADIONA

Aktualni dokumenti
Lista linkova je prazna

Oglasna ploča

Simpozij kamenarstva

UČENIČKI LINKOVI
Lista linkova je prazna

ANKETA
Smatrate li potrebnim i korisnim uvođenje montaže (ugradnje) kamena u sklopu praktične nastave?
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak


ZA NASTAVNIKE
Lista linkova je prazna

Arhiva dokumenata

Anketa
Gdje nakon srednje škole?preskoči na navigaciju