preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik
Office 365

e-Škole

više

Priloženi dokumenti:
E-SKOLE 01-12.pdf

ICT Županija
E-Dnevnik
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 7. 2011.

Ukupno: 531208
Ovaj mjesec: 651
Ovaj tjedan: 37
Danas: 7
 

Learning to develop skills in stonecutting (acronym project EARN)

Projekt EARN pokrenut je s namjerom  i ciljem poboljšanja strukovnog obrazovanja i provođenja učeničke prakse i naukovanja u klesarstvu.

Vodeći partner je Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola.

Partneri na projektu su, osim Klesarske škole iz Pučišća, Šolski center S. Kosovela Sežana, Associzione C.F.P. Cnos-Fap San Zeno Verona, OOZ Sežana, SDGZ-URES Trst iCEDRA Split.

The First study visit (5- daily training ) održan je u školi Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana od 7. do 11. ožujka 2016.Partneri su predstavili svoje organizacije, svije modele učenja i naukovanja te zakonske propise koji reguliraju obrazovanje u njihovim zemljama.

Posjetili smo Parlament u Ljubljani i kamenolom i pogone Marmora Hotavlje.

Drugi sastanak 20.5.2016. u trajanju od dana organizirala je CEDRA iz Splita.

Treći studijski posjet u trajanju od 5 dana organiziran je u Veroni za vrijeme održavanja sajma kamena od 26. do 30.9.2016.

Domaćin nam je Istituto Salesiano San Zeno, Verona. Oduševili su nas opremljenošću škole i uvjetima rada.

Posjetili smo Scuola del Marmo u Sant Ambrodgeu, park prirode Lessina, te naravno najveći sajam industrije kamena u Veroni.

U sklopu sajma održane su radionice projekta EARN kojima su bili nazočni dijelom i novinari, a također i posjetitelji sajma.

18.12.2017. održan je 4. transnacionalni projetni sastanak u Sežani pri Višjoj strokovnoj šoli, Šolski centar Srečka Kosovela

Ravnateljica škole Tamara Plastić prezentirala je uvođenje radnih mapa, nastalih u sklopu projekta, u praktičnu nastavu koja se odrađuje tijekom nastavne godine u radionici Klesarske škole.

Gosp. Michael Freer iz agencije CEDRA prezentirao je rad s učenicima na osnivanju učeničke zadruge Klesarske škole.

Svim prisutnima uručene su Potvrde o prisustvu na projektu te su dogovorene završne aktivnosti za finalizaciju rojekta i završne diseminacijske aktivnosti svakog od partnera.

 

 7. lipnja, 2018

završna konferencija projekta EARN

Cilj je projekta bio poboljšati strukovne kompetencije u klesarstvu. Tijekom projekta uspoređivani su strukovni obrazovni sadržaji i načini poučavanja u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji. Velike različitosti u ovim sustavima neosporno su predstavljali problem tijekom rada, ali u konačnici oni nadopunjuju jedni druge pa su onda i omogućili da poboljšanju kompetencija naših učenika pristupimo sagledavajući širi kontekst i potrebe tržišta i rada i klesarskih proizvoda i usluga.

Ovaj je projekt rezultirao i priručnikom za sve dionike u procesu obuke klesara: od učenika preko nastavnika do poslodavca. U priručniku se razmatra projektno učenje, ali i daju upute za ostvarivanjem što uspješnije i konkretnije komunikacije među dionicima. Jako smo ponosni na normative klesarskih proizvoda koje smo odradili, temeljene na uobičajenoj praksi i iskustvu naših meštara i projektnih partnera. Tijekom rada na projektu pojavila se i ideja o osnivanju učeničke zadruge Kapitel, a o čemu smo govorili u prijašnjim objavama. Zadruga s radom počinje iduće školske godine.

Događaju su prisustvovali dragi prijatelji i poslovni partneri Klesarske škole: od predstavnika Jadrankamena, preko djelatnika COM-ADRIA-e, Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Split, ravnateljica i ravnatelja bračkih osnovnih i srednjih škola do predstavnika obrtnika i poduzetnika na području kamenarstva. Posebno bismo među gostima ipak izdvojili našeg ravnatelja u mirovini, gospodina Tončija Vlahovića.

Učenici 2.a razreda, Jakov i Filip Marjanović, pod mentorstvom su nastavnika Denisa Nižetića održali poučnu prezentaciju o dnevniku rada, obaveznom dokumentu od ove školske godine, koji služi za praćenje svih učeničkih radova i za međupredmetno povezivanje strukovnih sadržaja. Temeljem svakog rada posebno, učenici trebaju odrediti njihovu cijenu, izraditi troškovnik i ponudu. Osim same izrade, moraju znati prezentirati i prodati svoj proizvod. Ravnateljica Tamara Plastić potom je govorila o ciljevima projekta i o budućim planovima Škole.

Konferencija je održana u prostoriji multifunkcionalne učionice Škole, a druženje se nastavilo na predivnoj terasi uz zvuke gitare našeg Slavena Štambuka, pogled na brodove u pučiškoj luci i smirujući zvuk predivne kamene fontane, djela ruku naših učenika.

Zahvaljujemo svima na podršci koju su pružili školi

fotografije možete pogledati na facebook stranici škole smiley

 

GDJE SU RUKE IMA I STRUKE

Videospot Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za promociju strukovnog obrazovanja i deficitarnih zanimanja


TražilicaUČENIČKI RADOVI


Projekti i partneri

Iz medija...

Hvala svim učenicima!

Pogledajte video...smiley


ŠKOLSKA RADIONA

Aktualni dokumenti
Lista linkova je prazna

Oglasna ploča

Simpozij kamenarstva

UČENIČKI LINKOVI
Lista linkova je prazna

ANKETA
Smatrate li potrebnim i korisnim uvođenje montaže (ugradnje) kamena u sklopu praktične nastave?
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak


ZA NASTAVNIKE
Lista linkova je prazna

Arhiva dokumenata

Anketa
Gdje nakon srednje škole?preskoči na navigaciju