preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik
Državna matura
e-Škole

više

Priloženi dokumenti:
E-SKOLE 01-12.pdf

CSUED
E-Dnevnik
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?
Office 365

eLektire

Kelendar za 2016./2017.
VREMENICI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 7. 2011.

Ukupno: 339158
Ovaj mjesec: 3527
Ovaj tjedan: 346
Danas: 142
O školi

Škola danas

Danas je Klesarska škola moderna i dobro opremljena ustanova.

Zahvaljujući velikom razumijevanju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Županiji splitsko-dalmatinskoj te Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, škola je dobro opremljena informatičkom opremom te raspolaže učionicama dostatno opremljenim tehničkim pomagalima i didaktičkom opremom, bogatom knjižnicom i posebno dobro opremljenom radionicom za ručnu obradu kamena. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa prepoznalo je u Klesarskoj školi ustanovu koja zaslužuje ulaganje. Uz veliku i neprekidnu pomoć Ministarstva, Klesarska škola već dvadeset godina izdaje stručni časopis “Klesarstvo i graditeljstvo”. Bez pomoći Ministarstva u pokrivanju većega dijela dodatnih troškova, škola ne bi mogla ostvariti ovako bogatu međunarodnu suradnju. Cijeneći ukupne aktivnosti Klesarske škole, svojim je posjetima počastilo više ministara znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske: ministrica Ljilja Vokić te ministri Božidar Pugelnik, Vladimir Strugar i Dragan Primorac. Ovo je priča o Klesarskoj školi jučer i danas.

Ono pred čime se trenutno nalazimo jest pitanje kako učiniti ovu školu ravnopravnom onima iz Europe, a pritom sačuvati njezinu autohtonost u procesima opće globalizacije, tako snažno izražene u današnjem svijetu. Škola će svakako ustrajati u radu na promociji i upisu učenika koji cijene klesarski zanat te na stalnoj edukaciji nastavnika koji će svojim znanjem i etičkim vrijednostima pomoći mladim ljudima u njihovom usavršavanju i, konačno, škola će svakako ustrajati na njegovanju “rimskoga načina obrade kamena” ručnim kovanim alatima, specifičnom za ovu školu.

U tijeku je realizacija dogradnje škole. U novim prostorima predviđeni su izgradnja i opremanje praktikuma za strojnu obradu kamena sa četiri karakteristična stroja, praktikum za montažu i modeliranje, tehničke crtaonice povezane on-line sa strojevima, praktikuma za petrografiju te knjižnice s čitaonicom. Uvođenje potrebne tehnologije za obradu kamena, uz ručni, klesarski dio dovest će Klesarsku školu na ono mjesto u europskome sustavu školovanja koje joj i pripada. Uz poboljšane prostorne i materijalne uvjete, Klesarska škola će ustrajati na realizaciji više klesarske škole kojom bi se zaokružila vertikala u klesarskome zanatu.


 

 

TražilicaProjekti i partneri

Natječaji
Lista linkova je prazna

Iz medija...

Hvala svim učenicima!

Pogledajte video...smiley


ŠKOLSKA RADIONA

Aktualni dokumenti
Lista linkova je prazna

Simpozij kamenarstva

UČENIČKI LINKOVI
Lista linkova je prazna

ANKETA
Smatrate li potrebnim i korisnim uvođenje montaže (ugradnje) kamena u sklopu praktične nastave?
Oglasna ploča

Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak


ZA NASTAVNIKE
Top Links


Arhiva dokumenata

Anketa
Gdje nakon srednje škole?preskoči na navigaciju