preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik
Office 365

e-Škole

više

Priloženi dokumenti:
E-SKOLE 01-12.pdf

ICT Županija
E-Dnevnik
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 7. 2011.

Ukupno: 531223
Ovaj mjesec: 666
Ovaj tjedan: 52
Danas: 22
O školi

Škola danas

Danas je Klesarska škola moderna i dobro opremljena ustanova.

Zahvaljujući velikom razumijevanju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Županiji splitsko-dalmatinskoj te Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, škola je dobro opremljena informatičkom opremom te raspolaže učionicama dostatno opremljenim tehničkim pomagalima i didaktičkom opremom, bogatom knjižnicom i posebno dobro opremljenom radionicom za ručnu obradu kamena. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa prepoznalo je u Klesarskoj školi ustanovu koja zaslužuje ulaganje. Uz veliku i neprekidnu pomoć Ministarstva, Klesarska škola već dvadeset godina izdaje stručni časopis “Klesarstvo i graditeljstvo”. Bez pomoći Ministarstva u pokrivanju većega dijela dodatnih troškova, škola ne bi mogla ostvariti ovako bogatu međunarodnu suradnju. Cijeneći ukupne aktivnosti Klesarske škole, svojim je posjetima počastilo više ministara znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske: ministrica Ljilja Vokić te ministri Božidar Pugelnik, Vladimir Strugar i Dragan Primorac. Ovo je priča o Klesarskoj školi jučer i danas.

Ono pred čime se trenutno nalazimo jest pitanje kako učiniti ovu školu ravnopravnom onima iz Europe, a pritom sačuvati njezinu autohtonost u procesima opće globalizacije, tako snažno izražene u današnjem svijetu. Škola će svakako ustrajati u radu na promociji i upisu učenika koji cijene klesarski zanat te na stalnoj edukaciji nastavnika koji će svojim znanjem i etičkim vrijednostima pomoći mladim ljudima u njihovom usavršavanju i, konačno, škola će svakako ustrajati na njegovanju “rimskoga načina obrade kamena” ručnim kovanim alatima, specifičnom za ovu školu.

U tijeku je realizacija dogradnje škole. U novim prostorima predviđeni su izgradnja i opremanje praktikuma za strojnu obradu kamena sa četiri karakteristična stroja, praktikum za montažu i modeliranje, tehničke crtaonice povezane on-line sa strojevima, praktikuma za petrografiju te knjižnice s čitaonicom. Uvođenje potrebne tehnologije za obradu kamena, uz ručni, klesarski dio dovest će Klesarsku školu na ono mjesto u europskome sustavu školovanja koje joj i pripada. Uz poboljšane prostorne i materijalne uvjete, Klesarska škola će ustrajati na realizaciji više klesarske škole kojom bi se zaokružila vertikala u klesarskome zanatu.


 

 

 

GDJE SU RUKE IMA I STRUKE

Videospot Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za promociju strukovnog obrazovanja i deficitarnih zanimanja


TražilicaUČENIČKI RADOVI


Projekti i partneri

Iz medija...

Hvala svim učenicima!

Pogledajte video...smiley


ŠKOLSKA RADIONA

Aktualni dokumenti
Lista linkova je prazna

Oglasna ploča

Simpozij kamenarstva

UČENIČKI LINKOVI
Lista linkova je prazna

ANKETA
Smatrate li potrebnim i korisnim uvođenje montaže (ugradnje) kamena u sklopu praktične nastave?
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak


ZA NASTAVNIKE
Top Links


Arhiva dokumenata

Anketa
Gdje nakon srednje škole?preskoči na navigaciju